Bromölla 2016


Tomma rum > Bromölla 2016 > Upptäckter i Bromölla del 7: Centrumsvagnen

Upptäckter i Bromölla del 7: Centrumsvagnen

centrumsvagnen

Liksom de flesta bruksorter är Bromölla kanske inte i första hand känd som ett kulinariskt resmål. Eller känt som ett resmål överhuvudtaget. Men det relativt tunna utbudet på restaurangfronten har fått ett intressant tillskott sedan en tid tillbaka, kanhända är en mer genomgripande scenförändring på väg att äga rum. Mittemot Ifötorget- inom bekvämt räckhåll för fabriksarbetare på lunchrast- står numera Centrumsvagnen, lysande klart i gult och blått och med en meny som passar såväl läckergommar som fattiglappar.

Min falafelrulle (25 kr) smakade utmärkt. Falafeln är kryddig, grönsakerna fint skurna och brödet håller helt klart måttet. Den enda invändningen är väl egentligen att det är en något torr historia. Sås? A. beställde in en ”Tabola” till det facila priset av 20 kr. Som sig bör innehöll den rikligt med persilja och citron, fast kanske kunde de spara lite på saltet i fortsättningen. Vi funderade över att en möjlig framtida beställning gärna får kombinera falafelns mustighet och den libanesiska salladens fräschör. Då vore vi saliga! Det finns även andra intressanta inslag på menyn såsom ”Toshka”, ”Koba” och ”Bananer med mjölk”.

Förutom maten är den estetiska upplevelsen som vanligt central. Maten serveras från en gammal pastavagn som fräschats upp någorlunda och försetts med ett rikt utbud av frestande foton av rätterna. Mest uppseendeväckande är dock de två miniatyrlandskap som med symmetrisk perfektion uppförts på var sin sida om den lucka bakom vilka de flyhänta kockarna arbetar. Medelst glasspinnar, miniatyrhus, små växter och allehanda attiraljer skapas en intresseväckande eklektisk miljö där Österrikisk alparkitektur paras med en doft av medelhavet via en känsligt utplacerad kruka. I och med Centrumsvagnen har Bromölla fått ett nytt topphak som vi säkerligen inte har besökt för sista gången.

Kommentarer inaktiverade.