Ljusne


Tomma rum > Ljusne > Ljusne Ljungfruvecka

Ljusne Ljungfruvecka

Den tio dagar långa jungfruveckan har just förlupit med pompa och ståt. Infödda och tillresta Ljusnebor har njutit av idel aktivitet. Inte vore väl Tomma- rumbloggen en blogg av rang, om den inte bjöd på en fullödig djuprapport av festiviteten.

Historisk rundvandring i Ala med omnejd!

Arla tisdagsmorgon hade ett antal mer eller mindre gråsprängda begett sig till f.d Alakiosken, vilken somliga nyljusnare pinsamt nog förväxlat med f.d sagakiosken. Historiska faktan levererades av den kunniga guiden, vilken fick sina fiskar rejält värmda av den högst insatta publiken, många Ala-bor sedan barnsben.

 

Brassafton med Mats Siggstedt och band!

sarah connor

Mats Siggstedt

Kön ringlade sig lång i den ljumma Ljusneaftonen. Som sig bör när namnkunnige trumpetaren Mats Siggstedt kommit till stan, med tillhörande band, och det dessutom bjuds på både chips och äppeldryck med ciderkaraktär. Själva föreställningen går knappast att beskriva med ord, men jag ska göra ett försök.

Publiken rös av välbehag allteftersom Siggstedt och hans fyra undersåtar brände av ett aldrig sinande pärlband av godbitar från förr. Genreblandningen gav något för alla smaker, och sträckte sig mellan riviga Frank Zappa-tolkningar, till mer eftertänksamma Gershwinmelodier. En sällan skådad spelglädje fick kyrktaket att formligen lyfta. Fyra glada laxar av fem möjliga.

Squaredance och efterföljande båttur i småbåtshamnen!

Stämningen i Ljusne Centum var minst sagt sömnig, söndagmorgonen efter att Anders ACE Mancover in i småtimmarna rumsterat på den dåliga pizzerian. Några var ändå vi som orkade oss iväg till småbåtshamnen för att bevittna ett spektakel från andra sidan atlanten. Ett gäng glada nykterister svängde om i en virvlande dans, med tillhörande cowboyhattar och yii-haa’s. Vi satte oss ner med välsmakande kaffe och mazarin som serverades i klubbhuset, i väntan på den utlovade båtturen. Slutligen fick fyra förväntansfulla fyrkanten-invånare kasta loss, och ut, på öppet hav. Vår nyfunna vän Walid visade stor sjöförmåga bredvid en lika saltstänkt Wiker vid årposten. Resan blev lugn och njutbar, och tacka gudarna för det, då det bara fanns en flytväst.

IMG_20150630_231923315_HDR

Efter en hård tiodagarsvecka i goda vänners lag, gick solen slutligen ner över vackra Ljusne och Ljusneskylten. Mörbultade efter all sjundande aktivitet och glada skratt, ser vi fram emot en helt vanlig arbetsvecka.

Kommentarer inaktiverade.