Vad är Tomma rum?

Tomma Rum är en självorganiserad plattform för kulturellt och konstnärligt utbyte. Varje sommar arrangerar alla deltagare tillsammans en vistelse på en mindre ort i Sverige. Tomma rum handlar om att mötas och att skapa nya former av samarbeten mellan konstnärer, kulturutövare och lokalbefolkningen på den ort vi besöker.

Tomma rum är öppet för alla som är intresserade av konst, kultur, människor och den ort som vi besöker. Konstnärer men även arkitekter, poeter, musiker, skribenter, fotografer och skådespelare av olika åldrar och nationaliteter deltar i Tomma rum. En speciell dynamik uppstår både inom gruppen och i det lokala samarbetet. Vi arrangerar utställningar, performance, filminspelningar, offentliga samtal med mera. Oväntade möten sker och både värdar och besökare stimuleras till nya synvinklar på lokala samarbeten och kulturliv.

Tomma rum är en ideell förening, som man blir medlem i när man deltar i projektet. Föreningens stadgar finns att ladda ner här.

Hur fungerar det?

Tomma Rum arbetar under året med kommuner i Sverige för att ta fram arbetslokaler som deltagare i projektet får nyttja under sommarmånaderna, vanligtvis mellan mitten av juni till mitten av augusti. Kortare projekt kan också förekomma.

Vi i Tomma Rum väljer inte deltagare, utan välkomnar alla som vill vara med. Vi strävar efter att vara en horisontell organisation. Och i det perspektivet är vi ett unikt residens .

Vi släpper vanligtvis namnet på årets vistelseort i mars och bokningarna öppnar under senare delen av april. Du är då välkommen att boka in din vistelse.

Med deltagaravgiften ingår medlemskap i föreningen Tomma Rum som ger dig möjlighet att delta i våra aktiviteter året om. Personer under 18 år kan inte delta i projektet utan målsmans sällskap.

Ta gärna en titt på vår jubileumskatalog ”Tomma Rum finns i Sverige” för att få en inblick i vår aktivitet.

Om du är privatperson eller kommun, har frågor, förslag eller tips, kontakta oss gärna på mail [a] tommarum . se