Kil


Tomma rum > Kil > Off the Hook c/o Tomma Rum

Off the Hook c/o Tomma Rum

Hej,

David Nordström vid tangentbordet. Som en del av “c/o Tomma Rum” presenterade jag förra veckan mitt projekt Off the Hook Gallery. C/o Tomma Rum innebär att regionala kulturaktörer bjuds in till Slakteriet (tidigare har Film i Värmland och UKM-Piraterna varit här).

Vad är då Off the Hook? Jo, det är västra Värmlands minsta galleri för samtidskonst. Galleriet är beläget i en gammal lekstuga (drygt 7 kvadratmeter golvyta) och nån gång varje sommar bjuder jag in en eller flera konstnärer. Galleriet ligger vid min familjs sommarstuga strax söder om Årjäng, en dryg kilometer från Sommarviks camping. (Årjäng ligger ca 10 mil från Kil)

I rummet på Slakteriet visade jag foton, texter, artiklar och konstverk från tidigare utställningar jag organiserat i lekstugan sedan jag öppnade det 2008. Jag träffade potentiella besökare och diskuterade framtida projekt med några av Tomma Rums konstnärer (det går bra att mejla mig på david@offthehook.se om någon kommer på ett projekt som skulle passa extra bra att genomföra/visa i just en faluröd lekstuga med vita knutar).

Den som vill besöka galleriet i verkligheten har chansen helgen 27-29 juli (2012). Då ställer jag ut en konstnär från Nederländerna som heter Joyce Overheul. Hon jobbar mycket med konstprojekt där internet och sociala medier spelar en stor roll, se hemsidan www.offthehook.se för mer info, tider och vägbeskrivning. Ni kan även gilla mitt galleri på www.facebook.com/offthehookgallery, där finns också ett “event” för utställningen.

Tack Tomma Rum för att Off the Hook fick komma! Nu ska jag vara “vanlig” Tomma Rum-deltagare i några dagar och fokusera på egna prylar. Jag avslutar med en bild på mig själv där jag står och är inspirerad vid Joséphine och Elisabets tunnelmålning. (se mer på deras bloggpost från tidigare idag)

/David Nordström

Comments are closed.