Korpilombolo


Tomma rum > Korpilombolo > Premiärutställningen

Premiärutställningen

Efter första veckans blöta målningsevenemang gjorde vi andra veckan en traditionell premiärutställning i Medborgarhuset. Det blev en trevlig och vacker utställning som visade många olika konstnärliga praktiker och tekniker, natur och lokala material gick som en röd tråd genom utställningen. I biografen visade Emil Andersson film, i trapphuset visades konstverk av den lokala konstnären… keramikfåglar, längre upp visade Ylva Eklöfs blomsterbilder från Korpilombolo.

Över oss svävar Sara Ocklinds mobil av björkslanor och näver och gnistrar som rimfrost i midnattssolen.

Innan vi går vidare in i övervåningens två utställningsrum får vi sätta oss ned i en fåtölj ett slag och lyssna på Anna Neanders ljudinspelningar från Tomma rums residens i Ljusne 2015.

I första rummet säljer Mira maränger och bröd gjord av lokal lera, på väggen hänger ….s abstrakta verk …. i nästa rum samsas Magnus Odals glupska glassätande Madonna som har ”spist allt”, fiktiva historiska slipsar flätade och vävda av gräs med Keisuke Tsuchiyas ljudinstalation, här sätter vi oss ned och lyssnar på en meditativt ljudcolage och minns myggen, stenbrottet och speldosorna vi spelade på i Oranki art veckan innan blandat med tramporglar från ”Det gamla huset” i Korpilombolo.

I Korpilombolo blir nästan allt som hittas på blommande ängar, skogar, blöta myrar, och loppis konst, förutom utom rabarbern som Anna hittar i vår trädgård, den bakar hon finfint utställningsfika av till allas stora glädje.

Affisch av Sara Ocklind.

Comments are closed.