Korpilombolo 2023

20 yrs – LET’S PARTY24 April, 2023

2003 - 2023
20 somrar, 20 projekt
Vem trodde det?
Kom och fira med oss! :)

Inbjudna att husera hos vÄra vÀnner ateljén Glada Sprutan <3
firar vi gÄngna och kommande sommar i HÀgersten

Nu pĂ„ lördag - VÄLKOMNA !

Årsmöte + stödfest 29/4 i Stockholm!22 April, 2023

29 april Àr det dags för Tomma rums Ärsmöte.

NĂ€r? Lördagen den 29 April, kl. 13

Var? AteljĂ©kollektivet Glada Sprutan @ HĂ€gerstens AllĂ© 86C, 12937 HĂ€gersten, Stockholm

Senare pÄ kvÀllen ordnas en stödfest!

Filmprogram

DJ

PĂ„ Scen: Rhodiner + Sol

VĂ€lkommen!

VÄLOMMEN till KORPILOMBOLO17 April, 2023

MISSA INTE


26 juni - 6 aug 2023

Vi kommer att husera centralt i Villa Gaspar, ett vÀlförsett hushÄll pÄ tvÄ vÄningar, flertal sovrum, tvÄ kök och tvÀttrum. Dessutom med det lediga Medborgarhusets lokaler och ytor till ateljéer och utstÀllningsrum.
Korpilombolo har de nödvĂ€ndigaste tillgĂ„ngarna med Överkalx och Pajala pĂ„ pendlingsavstĂ„nd.


Vi har 10 bokningsbara bÀddar Ät gÄngen.
Deltagarna fÄr enbart ankomma och avfÀrda pÄ
mÄndagar för att underlÀtta Tomma Rums administration.
Ni fÄr boka en vistelse upp till 3 veckor.

BOKA NU

VĂ€rdefulla VĂ€rdar13 April, 2023

Korpilombolos legendariska Kulturhus hushÄller det mesta liksom det skyltarna angiver, med scen och utstÀllningsytor och sÀrskilt vÄra inbjudande vÀrdar för sommaren, Korpilombolo Kulturförening :

Efter vÄrt besök i mars blev det rÀtt sÄ klart att sommaren skulle bege sig i Pajalas inland. Resurserna som erbjöds oss var lÄngt ifrÄn mÄttliga och miljöerna alltför tilldragande.

Sommarens ateljéer12 April, 2023

VÄra primÀra arbetslokaler och utstÀllningsytor finner vi i Medborgarhuset. Dess utrustade biograf/teaterscen med 140 sÀten inbjuder oss till extroverta sysselsÀttningar.

Är man av blygsammare sort finner vi den mindre kĂ€llarscenen dĂ€runder, som ser ut över den gamla dansbanan. Vilken föreslĂ„s bli vĂ„r stora atĂ©lje med kök brevĂ©.

OvanpÄ biografen, finner vi ca 70kvm vita galleriytor med spotlights för diverse hÀngningar och vernissage, eller vadhelst alla tommarummare nu kan hitta pÄ.

Sommarens hushÄll12 April, 2023

NÄgra hus bredvid Kulturhuset framdukas vÄr logi i Villa Gaspar, som vanligtvis under juni-aug huserar skogsindustrins sommarjobbare. SÄledes ett fullgott hushÄll för kollektiv med sÀrskilda intressen ;)

2 kök, TV etc, 10 sÀngar i bÄde sÀllskap och allena med fÄtöljer och bord...

TvÀttstuga i kÀllaren med strykjÀrn och mangel(!), ett flertal badrum och dushkabiner samt ICA med ombud bara ett stenkast tillbaka nedför gatan. Kort och gott; alla förutsÀttningar att kvickt kÀnna sig hemtam i gemenskapen och njuta av allt som uppstÄr, skapas och gives :D

..och dÀrtill12 April, 2023

En del lokaler var lÄsta vid vÄrt besök i mars. SÄ kulturföreningen hÄller utkik i sina krokar och för lovande samarbeten med kulturlivet. Men strax bakom Kulturhuset öppnar sig ytterligare utrymmen för Tomma Rum.

En klassisk lada huserar sommarens kafé till en fjÀrdedel medan vi fÄr tillgÄng till resten, de etablerade evenemangens stora bottenvÄning med vinden ovanpÄ, rik pÄ arbetsmaterial
.

...och nĂ„gra verktyg. Tomma Rum ser fram emot att Ă„ter fĂ„ uppleva Korpis, denna gĂ„ng i sin sommarklĂ€dnad. Även om dess vintermĂ„nader rekommenderas varmt. Nattfestivalen dĂ€rnĂ€st!

<3 of the Land11 April, 2023

Det mÄ ha varit tyst lite för lÀnge.
Men det Àr iaf solklart att vi Äter fÄr uppleva midnattens ljus!
26 juni till 6 aug 2023 huserar Tomma Rum i Korpilombolos Medborgarhus.

PÄ inbjudan av Korpis kulturförening, vÀlkÀnda för sin nattfestival, har vi tillgÄng till dess utrymmen för vÄra obegrÀnsade pÄhitt i mörkrets frÄnvaro :D
VĂ€lkomna att ANMÄLA ER HÄR!

Korpis f.d. kommungrÀnser, innan det inneslöts i Pajala 1970.
NÄgon obetydlig sörlÀnnings byrÄkrati, dÄ vi egentligen
sedan lÀnge, befunnit oss i hjÀrtat av MeÀnmaa :
;)

BOKA HÄR   En lagom bit uppför Sverige finner vi Korpilombolo, det skogseldshĂ€rjade landet vid Ă€lvens lugnvatten, sĂ€g. Numera rĂ€tt sĂ„ tvĂ€rtom, en mysig ort inĂ„t landet av Pajala kommun. Med bykyrka och bostadsvillor sluttande mot sjön och dess avlĂ„nga horisont. VĂ€lkĂ€nd för Nattfestivalen i december varje Ă„r, Ă€r det dags för nĂ„got ordentligt Ă€ven till sommaren ;) TillhandahĂ„llna Medborgarhuset och dess tomma bio/teater, kĂ€llarscen, ateljĂ©, white cube med mera, Ă€mnar Tomma Rum fylla det med mycket vĂ€lförtjĂ€nta aktiviteter, projekt och objekt. Boendes ett stenkast dĂ€rifrĂ„n, i Villa Gaspar, centralt belĂ€get bredvid restaurang, kulturhuset och ICA, möjliggörs inspirerande ting för samtliga nĂ€rvarande. En hĂ€rlig sommar med spĂ€nnande framgĂ„ngar och möten utlovas dĂ„ vĂ„ra givmilda vĂ€rdar Korpilombolos Kulturförening, utöver lokaler och logi Ă€ven söker fler utstĂ€llningslokaler samt projekt och samarbeten med de lokala kulturkrafterna runt om i denna del av MeĂ€nmaa...