Burträsk 2022

BOOK NOW2 May, 2022

VÄLOMMEN
till sommarens projekt i Burträsk

27 juni - 7 aug 2022

Vi kommer att husera centralt i tegelhuset Navet med en egen våning av hushåll och föreläsningssal vilken må fungera som ateljé. Dessutom med tillgång till en del av Hembygdsföreningens lokaler och ytor.
Burträsk har de nödvändigaste tillgångarna med den större staden Skelleftå en bit bort.

Vi har 10 bokningsbara bäddar åt gången.
Deltagarna får enbart ankomma och avfärda på
måndagar för att underlätta Tomma Rums administration.
Ni får boka en vistelse upp till 3 veckor.

BOKA NU

Äntligen Återigen28 April, 2022

Efter ett vinterhalvår av trevande småtrevligt besöktes till slut en kandidatvärd för sommaren; Burträsk.
Josefin guidades genom alla möjligheter som kunde frambringas av en entusiastisk Sören. Involverad i Studieförbundet som han är, syntes stora delar av det fd kommunalhuset NAVET, där Vuxenskolan nu huserar. Eventuella projektrum på fjärde våningen med tidigare domstolssalar och hushållsnödvändigheter vandrades igenom.

Samhällets övriga attraktioner i form av bl.a., icke att förglömma, naturens undersköna omgivningar förmedlades sedan övertygande under Tomma Rums årsmöte i april. Trots frågetecken som överlevde, var det enkelt att välja vistelseort för sommaren 2022.

BOKA DIN PLATS

Åtta år efter vår vistelse i Skellefteå inklusive ett kortare gästspel i Burträsk en bit därifrån, återvänder vi till den senare för hela sommaren 2022.

Denna gång inbjudna av Studieförbundet Vuxenskolan som huserar i en av Burträsks mest ikoniska byggnader. Tidigare kommunalhuset, numera känt som Navet. Däri får vi tillgång till en egen våning med logi och en stor sal med mindre scen, som förr hållit föreläsningar och även domstol. Men för Tomma Rum blir vår stora ateljé och/eller utställningslokal. Navet ligger centralt och ett stenkast från den väldigt vackra sjön, Burträsket med underbara utsikter.

I samarbete med Hembygdsföreningen söker vi löpande olika samarbeten och projekt med de lokala kulturkrafterna sommaren igenom. Må det luta åt norrländska hantverksuttryck. En fantastisk möjlighet som vi ser mycket fram emot att få ta del av!

I Burträsk (umesamiska Beähkkiere) socken, fann man 1924 världens äldsta skida som räknas vara över 5000 år gammal, Kalvträskskidan. Men bygden är idag nog mest känd för produktionen av sin grynpipiga Västerbottenost med stark aromatisk smak, enligt ett hemligt originalrecept från 1872.

Tillsammans med kreativa arrangörer och deltagare av alla dess slag, ser vi fram emot en sinnrik sommar i vackra norrländska skogar och en angenäm kyrkby i skenet av underbar midnattsol. Välkommen att boka din plats.