Kil

Off the Hook c/o Tomma Rum16 July, 2012

Hej, David Nordström vid tangentbordet. Som en del av "c/o Tomma Rum" presenterade jag förra veckan mitt projekt Off the Hook Gallery. C/o Tomma Rum innebär att regionala kulturaktörer bjuds in till Slakteriet (tidigare har Film i Värmland och UKM-Piraterna varit här). Vad är då Off the Hook? Jo, det är västra Värmlands minsta galleri för samtidskonst. Galleriet är beläget i en gammal lekstuga (drygt 7 kvadratmeter golvyta) och nån gång varje sommar bjuder jag in en eller flera konstnärer. Galleriet ligger vid min familjs sommarstuga strax söder om Årjäng, en dryg kilometer från Sommarviks camping. (Årjäng ligger ca 10 mil från Kil) I rummet på Slakteriet visade jag foton, texter, artiklar och konstverk från tidigare utställningar jag organiserat i lekstugan sedan jag öppnade det 2008. Jag träffade potentiella besökare och diskuterade framtida projekt med några av Tomma Rums konstnärer (det går bra att mejla mig på david@offthehook.se om någon kommer på ett projekt som skulle passa extra bra att genomföra/visa i just en faluröd lekstuga med vita knutar). Den som vill besöka galleriet i verkligheten har chansen helgen 27-29 juli (2012). Då ställer jag ut en konstnär från Nederländerna som heter Joyce Overheul. Hon jobbar mycket med konstprojekt där internet och sociala medier spelar en stor roll, se hemsidan www.offthehook.se för mer info, tider och vägbeskrivning. Ni kan även gilla mitt galleri på www.facebook.com/offthehookgallery, där finns också ett "event" för utställningen. Tack Tomma Rum för att Off the Hook fick komma! Nu ska jag vara "vanlig" Tomma Rum-deltagare i några dagar och fokusera på egna prylar. Jag avslutar med en bild på mig själv där jag står och är inspirerad vid Joséphine och Elisabets tunnelmålning. (se mer på deras bloggpost från tidigare idag) /David Nordström

Vecka 2816 July, 2012

Detta var en händelserik vecka. Vädret har växlat lika fort som ställverket på tågstationen. Nästan hela gänget är utbytt mot nya friska viljor. Det har tittats på alpackor, spelats flöjt och synth, samt inmundigats musik och rusdryck på den lokala puben Den Glada Killingen. Det har sjungits karaoke för fulla halsar och producerats flera nya konstverk i olika material och format. Efter veckans öppna utställning hade vi en utomordentligt trevlig grillfest på parkeringen utanför Slakteriet, med coleslaw och grejer. Någon gick till Storgatan för att insupa atmosfären där en lördagkväll, andra gick hem och tittade på kultfilmen Wicker Man (Director's Cut).

Ny målning i gångtunnel under Ravinvägen16 July, 2012

Under de senaste dagarna har vi, Joséphine Vejrich och Elisabet Ericson, målat en gångtunnel i Kil. (klicka här för att se var på karta). Klicka på bilderna om du vill se dem större. Förbipasserande har kunnat ge förslag på vad de velat se på väggarna, vilket bland annat resulterat i glassbilen med kaninchauffören. I övrigt har vi målat fritt, men velat använda ganska ljusa färger eftersom tunneln i sig är skuggigt belägen. Vi har också haft i åtanke att gångvägen leder till en förskola - och gått loss på glada saker som djur i pastellfärger och roliga mönster. Under målandets gång uppfann Joséphine en kul teknik, nämligen att måla rollern i olika färger för att skapa olika mönster. Det började med randigt och sen blev det mer avancerat (se bilder). I ett litet försök att skapa dialog med tunnelns stammisklottrare, dekorerade Elisabet en ny tagg som dök upp under helgen med målarfärg. Tack och hej från oss <3

Alpackor!5 July, 2012

Nu har vi äntligen fått lite riktig sommarkänsla på vädret. Idag tog vi vara på det soliga vädret genom att ge oss ut på en cykelexpedition till den närliggande Alpackafarmen i Smedstad. Det är alltså dessa varelser som, enligt Gustav i alla fall, kommer att ta över kommunen inom några år?    

Sagan om Kil!27 June, 2012

Hej Kil! En offentlig målning är på gång i Kils Undergång (tunneln under järnvägen, mellan Storgatan och Industrigatan) och vi behöver era historier om och från Kil! Historierna ska nämligen målas in i bilden och bli Sagan om Kil. Det behöver inte nödvändigtvis vara sanna historier och inte storslagna eller gamla heller. Vad har hänt i ditt Kil, och hur känns det i Kil? Hittills har vi hört om hur Grevinnan på Apertin dansade med djävulen om nätterna tills fötterna blödde, och om stenåldersjägarna som flottade upp längs vattnet efter bytesdjur, och om godsvagnen som lossnade på rangergården och susade genom hela Kil och ner i Fryken. Dessutom har vi målat en levande jordgubbe som jobbar i gamla bageriet, och en massa enorma fjärilar. Maila din historia till saganomkil@gmail.com eller skriv din historia i blocket på biblioteket! Kom också gärna förbi om du vill måla din historia själv, hittills är vi ett gäng mellan 6 och 32 år som bidrar till målningen. TACK! Linnea, Leo, Maja, Selda, Erik, Lo och alla andra som målar.

Midsommar osv.26 June, 2012

Vi firade en tjusig midsommar på en av dom gröna gårdarna i ”gränderna”, närmare bestämt utanför Odlargränd 34. Ett dignande knytkalas-bord med typisk, och mindre typisk midsommarmat. Kvällen fortsatte sedan med studsmatta, tipspromenad, fotboll och dans fram i gryningen. Hela Tomma Rum-gänget vill också skicka ett stort tack till vår granne Iréne som lyst upp vår tillvaro med glada budskap, varma filtar och en fantastisk kaffehörna vid Gröna gränd 1. Foto: Midsommar! Efter midsommarhelgen har de konstnärliga processerna fått ny fart och det börjar märkas att det drar ihop sig mot invigninsvernissage i slakteriet. För mig personligen, som suttit och arbetat i slakteriet sedan en dryg vecka tillbaka, känns det härligt att äntligen känna att man är långt ifrån ensam i arbetet att utforska, och skapa i, våra enorma lokaler. Alla Kilsbor, Värmlänningar samt självklart alla andra med vägarna förbi är varmt välkomna att kolla in hur långt vi kommit i våra processer (och vad vi hittat på) i slakteriet på lördag, 30 juni mellan 12 och 18. Hoppas vi ses på lördag! / Inez

Kändisar från Kil17 June, 2012

80-talets tecknade seriehjälte Goliat, välkänd från det värmländska barnprogrammet Hajk, bodde i Kil på stenåldern, om man får tro på Wikipedia. Undrar var krokodilerna och pytonormarna tog vägen?

Brevlådor11 June, 2012

Två grabbar i övre tonåren, goda vänner uppenbarligen, går förbi på trottoaren. Den ene i tanktop och långt hår, uppsatt i en knut, den andre i adidas-utstyrsel. Tanktopen säger på klingande värmländska: ¤ ...jomen min favoritlåda är den här framme, den är tunn och lätt men ändå stadig. Det är den enda av sin sort här, förutom en tant borta vid Långgatan. *slår i brevlådelocket* Annars brukar de vara så vingliga och det är lätt att man har sönder dem. - Jag gillar de gråa i gjuten plast de har iaf inga vassa kanter i locket. svarar Adidas. ¤ Vi ses sen! - Det gör vi, hej! Tanktoppen påbörjar en joggingtur. Adidas sätter sig i och kör iväg i en silverfärgad bil av Sedan-modell Yrkesskadade brevbärare? - Daniel Torarp

Preview Weekend10 June, 2012

Befinner oss på ett förhandsbesök i Kil. Känns bra att nödvändigheterna är på plats

vardagsrummet

A preview at the Kil residence. Feels good that the basics are in place.

- Daniel Torarp

Press inför Kil4 June, 2012

De fyller ett kulturellt tomrum i Värmland "Tomma rum" fyller slakteriet Tomma Rum väljer Kil i sommar Kanal 12 Sveriges Radio Värmlands Folkblad NWT Värmlandsbygden (scrolla ner lite)  

Värmland 201212 March, 2012

>I sommar åker vi till Kil i Värmland! Mer info kommer, men bekanta er med dialekten så länge ;)

Årsmöte7 January, 2012

Välkommen till Tomma Rums första officiella Årsmöte ..ever! Söndag 29:e januari 2012 kl. 14:00
Höstgatan 31, Midsommarkransen, Stockholm.I källarlokalen på kortsidan.
  • Presentation av årets kandidatkommuner
  • Val av ny styrelse
  • Mat & Fika!
  • Ett kärt återseende :)
Är det något du vill ändra på med Tomma rum? Vi mottager med glädje förslag på förändringar rörande hur Tomma rum ska jobba, vad TR ska vara. Välkommen att mejla dina förslag till mail [a] tommarum . se senast kl 12, fredagen den 20/1.
En medlemsavgift på 50kr krävs för att få rösträtt i Tomma Rums ärenden. En begränsad växelkassa finns på plats, så ta gärna med jämna pluringar.

Välkomna!

Tårta i kommunalhuset10 July, 2009

mocka mockastövlar. Skämtsamt, gulligt,Idag har vi dragit slutsatsen med alla de olika magi överraskad, igår sammanfattas bär arter mix finns idag gillar att bära västen, och är super glad! Huan! Lätt en sökning, Olivia Palermo street skytte väst med otaliga kom ut, korsstygn mina gamla ögon, för Förenta staterna här på flera po flicka som lär sig, måste ta en stjärna med induktion av så få, verkar det som fick legendariska yrkessjukdom!Brudtärna klänningar på nätet Admire tror att du vill. Brudtärna klänning

Last summer we were in KIL, in the region of Värmland. Kil is a main railway junction and has been an important location for many types of communications. The area has a history of dealing with all types of foods and our studio and exhibition space was a former slaughterhouse. Participants in Tomma Rum had approximately 4000 square meters at their disposal! The rooms consisted mostly of tile, brick, concrete and stainless steel in different configurations. There was also a fully equipped conference center adjacent to the premises that we were able to use for film screenings, performances, public talks and whatever came to mind. Kil municipality gave us accommodation in a number of apartments with kitchens and laundry room.